pos-sro2-top4
pos-sro2-top5

Etusivu-tule mukaan-ollaan ihmisiksi-686x345

rahoitus 

 
Yhteiskunnan palveluista ja omaisten huolenpidosta huolimatta moni vanhus on todella yksin ja peloissaankin. Ja toisaalta - olemme itse onnellisempia, kun autamme muita. Antaessaan todella saa.

 

Ollaan Ihmisiksi! -hanke

 TULE KANSSAMME RAKENTAMAAN INHIMILLISTÄ VANHUUTTA

 

Kolmivuotinen Ollaan Ihmisiksi! -lähimmäispalveluhanke elää ja voi hyvin! Syksy on täynnä kohtaamisia, koulutuksia, juhlaa ja arkea. 

Hankkeen tehtävänä on omalta osaltaan lievittää pääkaupnkiseudulla asuvien vanhusten yksinäisyyden ja turvattomuuden tunnetta. Tarve on aivan valtava, joten tekijöitä tarvitaan.

Toimimme tällä hetkellä mm. Espoossa Aurorakodissa, Iltalassa, Elämäntalo Aariassa ja Villa Glims -nimisellä  saattohoito-osastolla, Kauniaisissa Raamattuopistolla ja Kaunialan Sairaalassa, sekä monissa kodeissa eri puolilla pääkaupunkiseutua.

Meille saa mielellään kertoa, jos tietää tai tuntee iäkkään ihmisen, joka kaipaisi yhteydenpitoa - ihmistä lähelleen. Ja meihin saa ottaa yhteyttä, jos mieleen on tullut ajatus siitä, että haluaisi tehdä jotain ikäihmisten elämänlaadun parantumiseksi.  Ota rohkeasti yhteyttä.

Saattohoitokoulutuksia

Järjestimme tammikuussa koulutuksen "Ihmiseksi ihmiselle saattohoidossa". Kaikille avoin, mutta erityisesti saattohoidon vapaaehtoistoiminnasta kiinnostuneille suunnattu koulutus sai niin suuren suosion, että kaikki eivät mahtuneet mukaan.

Lauantaina 6.5. järjestettiin uusinta, joka kokosi jälleen ison joukon väkeä.

Olemme anomassa avustusta uudelle hankkeelle, Lohtua läsnäolosta, jonka tarkoituksena on tukea vapaaehtoisvoimin elämän loppuvaiheessa olevia lähimmäisiä. Uuden hankkeen toteutuminen varmistuu vasta aivan joulun kynnyksellä, mutta mukaan saattohoidon vapaaehtoistoimintaan pääsee aiemminkin. Jos olet kiinnostunut, ota meihin yhteyttä. Yhteystiedot löytyvät kohdasta Lisätietoja.

Puhelinpalvelu

Ollaan Ihmisiksi! -hankkeen työntekijät ovat tavoitettavissa yleensä maanantaista perjantaihin klo 9-15. Heille voi soittaa, jos on juttuseuran tarpeessa tai jokin painaa mieltä. Puhelinnumerot löytyvät kohdasta Lisätiedot. 

Vapaaehtoisista pidetään huolta

Hankkeeseen voi hakeutua vapaaehtoiseksi milloin vain ottamalla yhteyttä projektityöntekijöihin, joiden yhteystiedot löytyvät alta kohdasta Lisätiedot. Haastattelemme hakijat ja järjestämme tarvittaessa lähimmäispalvelun peruskoulutusta sekä sitä haluaville matkan varrella syventävää koulutusta. Pyrimme löytämään itse kullekin sopivan tavan ja paikan toimia. Monenlaiselle tekemiselle ja toiselle ihmiselle läsnä olemiselle on tarvetta.

Hankkeen työntekijät ovat tavattavissa yleensä arkisin klo 9 - 15. Heidän kanssaan voi keskustella luottamuksellisesti lähimmäispalvelussa vastaan tulleista, mieltä painavista asioista.

Vapaaehtoisten yhteisiä vertaisryhmiä järjestetään tarpeen mukaan, ja virkistyspäiviä vietetään pari kertaa vuodessa. 

 

Eutanasia vai saattohoito, Vapaaehtoistyö ja onnellisuus

- Avoimien ovien luentosarjassa torstaisin klo 10.45-12 vierailee 26.10. ylilääkäri Tiina Tasmuth aiheenaan Eutanasia vai saattohoito,  ja 9.11. professori Markku Ojanen luennoi lähimmäispalveluun liittyvästä aiheesta Paras onni - yhteinen onni.

 

Haluaisin auttaa, mutta aina en osaa

Marraskuun Mielenterveys- ja ihmissuhdetyön kurssin aiheena 17.-19.11. on Eväitä kriisissä olevan kohtaamiseen. Ohjelma on suunniteltu palvelemaan erityisesti heitä, jotka haluavat kanssakulkijoina, tavallisina ihmisinä tukea lähimmäistään. Ilmoittautuminen 10.11. mennessä.

 

Hankkeen rahoitus 

STEA (ent. RAY:n avustusosasto) rahoittaa hanketta Veikkauksen tuotoilla. Kuulumme Vanhustyön keskusliiton koordinoimaan Eloisa ikä -ohjelmaan, jonka tavoitteena on parantaan suomalaisten ikäihmisten henkistä hyvinvointia. 

  

Lisätiedot

Lisätietoja Ollaan Ihmisiksi! -hankkeesta, mukaan pääsemisestä, koulutuksista ja tapahtumista antaa projektipäällikkö Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai p. 040 451 6781 ja projektityöntekijä Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai 040 9052235.

Käy tykkäämässä meistä Facebook-sivullamme: @ollaanihmisiksihanke

 

 

 

pos-sro2-right
  •  
  • Tykkää meistä Facebookissa!