pos-sro2-top4
pos-sro2-top5

Uutisia

Suomen Raamattuopisto tarjoaa itse tehtyjä, laadukkaita lounaita. Ruokasali löytyy Suomen Raamattuopiston Kauniaisten päärakennuksen toisesta kerroksesta ja lounaan voi maksaa sisääntuloaulaan.

Lounas  tarjoillaan kello 11.30–12.30. Tervetuloa!

Lounaslista vko 50
11.-17.12.2017

Maanantai          

Pasta Bolognese/ Kasvisbolognese
Kiisseli
Kahvi, tee

Tiistai    

Hernekeitto / Kasvishernekeitto
Pannukakku
Kahvi, tee

Keskiviikko         

Kermainen lohikastike / Kasviskastike
Perunat
Leivonnainen
Kahvi, tee

Torstai

Lihamureke / Kasvispihvit
Perunasose
Marjakiisseli
Kahvi, tee

Perjantai             

Broilerleike / Kasvisgratiini
Perunoita
Currykastike
Rahka

Lauantai

Keittiö suljettu

Sunnuntai           

Paistettua pangasiusta
Perunat
Kylmää paistia
Kuningatarrahka
Kahvi, tee

Ruokalistaan saattaa tulla muutoksia. Pidätämme oikeuden muutoksiin.

 

 

 

Moni hakee Raamattuopiston tapahtumista jouluun valmistautumisen tunnelmaa ja perinteistä joulua. Raamattuopistolla onkin joulukuussa hyvin monenlaista tapahtumaa Jeesuksen syntymäjuhlan lähestyessä. Konsertteja on kolmella ensimmäisellä viikolla ja myyjäisetkin ovat puolivälissä kuuta. Raamattuopisto kutsuu myös joulun viettoon aatosta Tapaniin.

Konserteista tunnelmaa

Musiikillinen ilotulitus alkaa lauantaina 2.12. jo aamulla yhdentoista jälkeen, kun Raamattuopiston House Band käynnistää päivän. Kello 13 raamattuopettaja Jukka Norvannon opetuksen lisäksi kuullaan mm. Missiomusalinjan Talita Kuum -bändiä. Päivän kruunaa 17.30 Talentti-ilta, joka on Musiikkilinjan syyskauden pääkonsertti. Lounastauko ja kahvihetki sekä illalla Night Cafe huolehtivat, että nälkä ei pääse yllättämään. Ohjelma on ilmainen, mutta ruokatarjoilu on maksullinen.

Muutama päivä tästä etenpäin eli tiistaina 5.12. on mahdollistaa yhdistää joululaulut ja joulumyyjäiset. Silloin laulamme yhdessä rakkaimpia joululauluja. Upeita joululahjoja on mahdollisa ostaa mukaansa kello 16-19, jonka jälkeen siis alkaa Sana soi -joululauluilta.

Myynnissä on myös riisipuuroa ja rusinasoppaa vitosella. Joululauluillan jälkeen Joulutorttua ja juotavaa neljällä eurolla.

Perinteinen joulukonsertti 14.12.

Perinteinen joulukonsertti kuullaan torstaina torstai-iltana 14.12. Sulosointuja tarjoaa silloin Raamattuopiston 20-henkinen kuoro Fideles johtajanaan Maija Sihvola. Kuoro virittää opiston kirkkosaliin yhtä aikaa svengaavan ja hartaan tunnelman.

Kuluvan vuoden aikana kuoron koko on kasvanut ja mukaan on tullut uudenlaista ohjelmistoa. Konsertissa kuullaan uusia, vanhoja, klassisia, groovaavia, herkkiä ja ikimuistoisia joululauluja. Kello 19 alkavan konsertista saat siis mukaasi juuri Sinunlaistasi joulutunnelmaa.

Jouluaattona kokoontuu juhlaväki

Joka vuosi leppoisia jouluihmisiä kokoontuu myös aatosta Tapaninpäivään asti Raamattuopistolle. Se on helppo tapa nauttia joulun perinteistä ja notkuvista juhlapöydistä.

Ohjelmassa muun muassa raamattutunteja, laulutuokioita ja seurahetkiä.Tervetuloa kokemaan Raamattuopiston suuren jouluperheen yhteyttä.

Syksyn tullen myös torstain Avoimien ovien luennot jatkuvat. Syksyn luennoitsijoiden lista on pitkä ja tässä on vain muutama poiminta tältä syyskaudelta.

Elämän valinnat

Ajankohtainen kysymys etanasiasta ja saattohoidosta on ylilääkäri Tinna Tasmuthin aiheena. Hän luennoi aiheesta torstaina 26.10.

Emeritus professori Markku Ojanen puolestaan pohtii 9. marraskuuta, onko yhteinen onni paras onni. Psykologian professoruuristaan eläköitynyt Ojanen on tullut tunnetuksi ”onnellisuusprofessorina”.

Raamattuopiston vararehtori, maahanmuuttajalinjojen vetäjä Marja-Kaarina Marttila puolestaan käsittelee kulttuureja. Hän tarkastelee 23. marraskuuta, mitä tapahtuu, kun erilaiset kulttuurit törmäävät työpaikalla.

Evankeliumi, rukous ja Martti Luther

Joulukuuta lähestyttäessä sukelletaan jälleen kristinuskon peruskysymyksiin. Teologian maisteri Tiina Karlssonin aiheena 30.11. on rukouksen ihmeellinen maailma.

Aluejohtaja, pastori Ilpo Karin aiheena on Martti Lutherin elämä. Hän pohtii itsenäisyyspäivän jälkeen 7.12. Lutherin elämän merkitystä meille.

Ennen joulua 14.12. kokoonnutaan vielä miettimään, miten evankeliumia voi kertoa tämän ajan ihmisille. Alustajana on Raamattuopiston rehtori Juha Vähäsarja.

Tarkempi aikataulu ja ohjelma

Torstaisin Avoimien ovien ohjelma alkaa kello 10 aamuehtoollisella. Luentosaliin siirrytään noin kello 10.45 ja luento on maksuton.

Kahdeltatoista on mahdollista nauttia monipuolinen lounas Raamattuopistolla. Moni poikkeaa myös avoinna olevaan kirjamyyntiin ja kirpputorille. Olet sydämellisesti tervetullut Avoimien ovien tilaisuuksiin.

Syksyn luentojen vielä tarkempi ohjelma löytyy tätä linkkiä hiirellä napauttamalla.

Suomen Raamattuopiston Säätiö lomauttaa lähes koko henkilökuntansa kolmeksi viikoksi loppuvuoteen mennessä.
 
- Ajat ovat taloudellisesti haastavat ja henkilökunnan lomautusten lisäksi teemme säästötoimia muussakin toiminnassa, kertoo toiminnanjohtaja Lauri Vartiainen.
 
- Tavoitteena on tervehdyttää talous kestävälle pohjalle ja antaa turvalliset puitteet Raamatun opetukselle ja evankeliumin julistamiselle jatkossakin.
 
Lomautukset ajoittunevat pääosin kesäaikaan
 
Lomautukset pyritään järjestämään yhteistoiminnassa henkilöstön kanssa siten, että niistä koituu mahdollisimman vähän haittaa Suomen Raamattuopiston toimintaan osallistuville. Pääosa lomautuksista toteutunee kesäaikaan, jolloin esimerkiksi opetustoiminta tai hallintopalvelut ovat tavallisestikin vähäisemmällä miehityksellä. Leirit ja muut kesän isommat tapahtumat toteutetaan suunnitellusti.
 
- Tiukentunut taloustilanne johtuu kustannusten noususta sekä vuokratuottojen ja julkisen tuen, muun muassa valtiontukien ja seurakunnilta tulevien korvausten vähenemisestä. Sen sijaan yksityisten uskovien tuki Raamattuopistolle on kasvanut, mistä iloitsemme. Kiitämme uskollisia tukijoitamme siitä, että esimerkiksi juuri toteutunut Kevätkeräys auttoi osaltaan lyhentämään kaavailtujen lomautusten kestoa, Lauri Vartiainen sanoo.
 
- Toivon, että tukijamme muistavat meitä rukouksin tässäkin talousahdingossa. Ilman vapaaehtoistyöntekijöitämme ja muuta saamaamme tukea Raamattuopisto ei pystyisi toimimaan.
 
Suomen Raamattuopiston Säätiön nykyinen toiminnanjohtaja Lauri Vartiainen ja kaksi edeltävää toiminnanjohtajaa Timo Junkkaala ja Raimo Mäkelä vetosivat tämän kuukauden Kevätkeräyksen yhteydessä Suomen Raamattuopiston tukijoihin, jotta toimintaa ei jouduttaisi supistamaan.

Etukäteen paljon huomiota herättänyt Kirkkokansan Raamattupäivä kokosi viikonloppuna väkeä Finlandia-talolle. Tilaisuutta ei järjestetty alkuperäisen suunnitelman mukaisesti Kallion kirkossa, koska kirkon sisällä vaikuttava sateenkaariväki koki kristillisestä avioliittokäsityksestä puhumisen vaikeaksi Kallion kirkon tiloissa.  

Viidesläisen herätystysliikkeen johtajat ja Kallion kirkkoherra puhuivat tapahtuneesta sovinnollisesti, vaikka esimerkiksi Kylväjän lähetysjohtaja Pekka Mäkipää ja OPKOn pääsihteeri Jussi Miettinen näkivät ajat vaikeina.

Suomen Raamattuopiston toiminnanjohtaja Lauri Vartiainen muistutti kristittyjen yhteydestä. Vaikka viidesläinen herätysliite on vain pieni osa valtavan suurta Jumalan kansaa, niin sekin on silti tärkeä osa Jumalan kansaa.

- Kristittyjen täytyy pysyä yhdessä, puolustaa kaveria eikä olla hiljaa, Vartiainen muistutti.

Myös paneeliin osallistunut Kallion kirkkoherra Teemu Laajasalo halusi selventää, miksi Kirkkokansan Raamattupäivää vietettiin tällä kertaa Finlandia-talossa Kallion kirkon sijaan.

- Oli aika raskas askel, kun tulin. Toisaalta on hienoa olla Finlandia-talossa Suomen juhlavuonna, mutta onhan tämä surkea juttu. Syy, minkä takia olemme täällä, on se, että avioliittokysymys on ollut Kallion seurakunnassa erityisen herkkä, hän kertoi.

Laajasalo totesi, että objektiivisesti katsottuna tapahtuman siirtäminen oli oikea arvio, jotta hyvä ja tärkeä yhteistyö voisi jatkua.

Puhetta kristillisestä avioliitosta

Finlandia-talon sali täyttyi ääriään myöten kansanedustaja Päivi Räsäsen ja rehtori Niilo Räsäsen odotetun avioliittopuheen aikana. He muistuttivat, että vaikka eduskunta on muuttanut avioliittolakia, niin Jumalan sanaa päätös ei muuta.

- Yleisen ilmoituksen perusteella ymmärrämme, että ihmiskunta voi jatkua vain sen perusteella, että olemme miehiä ja naisia. Tämän ymmärtämiseen emme tarvitse Raamattua. Jokaisessa kulttuurissa on tietoisuus siitä, että avioliiton muodostaa kaksi sukupuolta. Jumalan luomistyön ja Jeesuksen opetuksen mukaisesti avioliiton muodostaa yksi nainen ja yksi mies. Tämä on myös Uuden testamentin apostolien johdonmukainen opetus, Niilo Räsänen sanoi. 

Päivi Räsänen kertoi eduskunnan äänestyspäätöksellä sukupuolineutraaliksi muutetun avioliittolain muutoksen vaiheista.

- Hanketta edistettiin asteittain käyttäen tunnetarinoita ja kaapaten sanoja kiertoilmaisuiksi kuten tasa-arvoinen, sateenkaari tai rakkaus.

Hän totesi, ettei muutosta voi vähätellä todeten sen koskettavan vain marginaalista vähemmistöä.

- Sukupuolijärjestelmään perustuva ihmiskuva haastetaan laajalla rintamalla lähtien päiväkodeista ja koulusta. 

Räsäset halusivat rohkaista kristittyjä avioliittoasiassa. 

- Nyt ei ole hiljaisuuden, mukavuusalueelle vetäytymisen tai yleiseen eetokseen sopeutumisen aika. Me tarvitsemme kirkossamme uskonpuhdistuksen, jossa palataan lain ja evankeliumin sanaan myös avioliiton kohdalla, päätti Päivi Räsänen pariskunnan osuuden.

Raimo Mäkelä alusti uskonpuhdistuksesta

Kirkkokansan Raamattupäivän varsinainen teema oli Uskonpuhdistus ja Lutherin perintö. Suomen Raamattuopiston toiminnanjohtajan tehtävistä eläköitynyt rovasti, teologian tohtori Raimo Mäkelä alusti aiheesta.

Hän johdatti kuulijat paikan päällä ja radioiden ääressä uskonpuhdistuksesta Jeesuksen kohtaamiseen. Hän muistutti siitä, että Luther turvautui kokonaan hänen ulkopuolellaan olevaan, hänestä riippumattomaan Jumalan sanaan.

- Koko kirkon suurin kaksoisvaara on, että vaatimuksesta tulee lahja ja lahjasta tulee vaatimus. Usko ei perustu kokemukseen, vaan kokemus perustuu uskoon, hän totesi.

Raimo Mäkelä muistutti Raamatun olevan ihmisen turva myrskyisinä aikoina. Lutherin keskeinen löytö Raamatusta oli, että uskon ja Jeesuksen kautta tulemme Jumalalle kelvollisiksi, vaikka olemmekin syntisiä.

-  Raamatussa Jumala avaa meille sydämensä, Mäkelä sanoi.

- Kun uskomme Jeesukseen, Jumala näkee meissä vain hänet. Hän kelpaa puolestamme Jumalalle, ja me kelpaamme hänessä Jumalalle, vaikka olemmekin kelvottomia.

 

 

 

 

 

pos-sro2-right
  •  
  • Tykkää meistä Facebookissa!